Szeretne egy jó melót, de nincs hozzá elég menő diplomája? Istenkém, hát hamisítson egyet!

Mint ahogy az ország egyik legfontosabb energetikai vállalata, a Transelectrica igazgatója tette, hogy a Transelectrica igazgatója lehessen.
Hirdetés

Az ürgét Marius Dănuț Carașolnak hívják, és eléggé nagy slamasztikában van. 2019 júniusában ugyanis ideiglenesen kinevezték a villamosáram szállítását biztosító állami vállalat, a Transelectrica igazgatótanácsának elnökévé, hétfőn azonban elkezdett keringeni többek között a Facebookon, hogy a diploma – amelyről fotót is mellékeltek – kábé annyira igazi, mint Hannibal Lecter könnyei.

Képzelje csak el, amint épp sétál át egy nagy szántóföldön a semmi közepén, lehajtott fejjel, mert épp szomorú valamiért. Egyszer csak nekimegy egy olyan nagy magasfeszültségű villanypóznának – na azt a Transelectrica tette oda. Összesen kilencezer kilométernyi ilyen vezeték tartozik hozzájuk, valamint országszerte 79 transzformátorállomás (az a cucc, ahol némely B kategóriás akciófilm végső leszámolása zajlik, és a főhőst rendszerint szénné rázza az áram), meg egy csomó drága ketyere tartozik hozzájuk – nem tudom pontosan, nincs villamosmérnöki diplomám.

Bár mondjuk Marius Dănuț Carașolnak sincs, mégis igazgatja az egész kócerájt. :)))

Carașol Az Ezeregyéjszaka meséiből random kitépett önéletrajza szerint az említett diplomát a Bukaresti Műszaki Egyetemen (UPB) szerezte meg 2005-ben; az egyetem illetékesei ezzel szemben úgy emlékeznek, hogy a fickó járt ugyan hozzájuk tanulgatni egy ideig, csak aztán nem fejezte be.

A Transelectrica ellenőrző bizottsága magyarázatot kért Carașoltól, mire ő sajtóértesülések szerint tagadta, hogy a diploma hamis lenne, sőt meg volt sértődve a feltételezéstől.

Hirdetés

Ha ki is rúgják a srácot, egy Oscar-díj még befigyelhet „a hamis diplomája miatt leghitelesebben hisztériázó színész” kategóriában.

Amúgy hétfő óta senki nem lépett hivatalosan semmit: Carașol még mindig igazgató. ¯_(ツ)_/¯

Hirdetés