Napi abszurd: megbírságoltak egy halottat, mert este 11 óra után az utcán találták. Tessék?

Nem, nem valami horrorparódiáról van szó. A rongyos és pandémiás élet része ez a történet.

Hirdetés

Az enyhén szólva meghökkentő sztori Barcarozsnyón történt, a következőképpen: egy szolgálatot teljesítő járőr még januárban igazoltatott egy férfit az utcán, este 11 óra után. Ugye, vészhelyzet volt, és vészhelyzetben az a szabály, hogy este 11 után csak akkor lehet az utcán járni, ha valakinek sürgős dolga van és ezt egy saját felelősségű nyilatkozattal igazolja. Na mármost, az illető úr nem tudott nyilatkozatot felmutatni a közegeknek, mire szépen megbüntették, a törvény betűje szerint. Eddig semmi különös, előfordul az ilyesmi.

Telt az idő, és a minap megérkezett a jegyzőkönyv az illető úr lakcímére, postai úton. Na és most következik a csattanó: az ott lakók ugyanis szinte kővé meredtek a papír láttán. Ugyanis az illető úr két évvel ezelőtt elhunyt. Mi van itt?

A rejtélyről a barcarozsnyói polgármesteri hivatal illetékesei rántották le a leplet, midőn közölték, hogy bocsánat, tévedésről van szó, a derék közegek összetévesztették az elhunytat annak élő és nyilakozattalanul sétálgató testvérével.

Persze, azért van itt pár tisztázatlan apróság, amelynek láttán Hercule Poirot vagy Sherlock Holmes felvonná a szemöldökét. Ugyanis milyen alapon lehet két embert összetéveszteni, ha egyszer kéznél van például a személyi igazolvány?

Hirdetés