Naná, hogy késni fognak a tankönyvek az új iskolai évben is, mert a minisztérium ismét elaludt

Egyáltalán nem kell csodálkozni azon, hogy a nemtörődömség mocsarába süllyedt a honi oktatás.

Hirdetés

Miközben az oktatási miniszter, Sorin „Ma mondok valamit, holnap az ellenkezőjét” Cîmpeanu épp egy új tanügyi kerettörvényről álmodozik, ismét kiderült, hogy a szaktárca alapvető műveleteket sem tud elvégezni annak érdekében, hogy a tanárok és a diákok ne szívjanak újra meg újra.

A könyvkiadók országos szövetsége csütörtökön közleményben jelezte, hogy

az oktatási minisztérium nemtörődömsége miatt a következő iskolai évet is tankönyvek nélkül kezdik meg a diákok,

a 3. és 4. osztályosok egészen biztosan. Kiderült, hogy a felelőtlen minisztérium igen későn, február végén írta ki a licitet.

Bár a kiadók „erőn felül teljesítve” végül eljuttatták az ajánlataikat a szaktárcához a megszabott április eleji határidőre, azóta azonban

eltelt újabb két hónap, a minisztérium felől azonban se hang, se kép.

Hirdetés

Az egy dolog, hogy már az említett határidő is túl rövid volt egy minőségi tankönyv összeállításához, de az elbírálások késése miatt már most biztos, hogy a 2021/2022-es tanév kezdetéig a 3. és 4. osztályos tankönyvek nem tudnak időben elkészülni. Kezdődik a nyári szezon, jönnek a szabadságolások, a nyomdák félgőzzel fognak működni és az alapanyag-beszerzés is egyre nehezebb lesz.

Ez persze mindig így volt, de úgy látszik, hogy a minisztérium egyszerűen képtelen tanulni a hibáiból és továbbra sem képes egy normális menetrendet összeállítani annak érdekében, hogy a hagyományos tankönyvmizéria megoldódjon.

Hirdetés