Nagyon Románia: az országos helyreállítási terv egyik felelőse elment vakációzni

Pedig a miniszterelnök úr nagyon megfenyegette a lazázókat. De úgy tűnik, hiába.

Hirdetés

Nem tudni, mi az oka – balsors, idegen hatalmak, netán az autonómiázó magyarok Istene – de Romániának megint sikerült bekerülni egy negatív élbolyba: azon kevés uniós tagállam közé tartozik, amelyeknek az Európai Bizottság visszaküldte a benyújtott országos fejlesztési tervét (PNRR), egy valag megjegyzéssel, kérdéssel egyetemben.

A hibák, túlzások láttán Florin Cîțu miniszterelnök érthető módon irtó dühös lett: kijelentette, hogy több hülyeséget nem néz el, aki felületesen viszonyul a helyreállítási tervhez, az repül. Ja, szabadság nincs, amíg a tisztelt Bizottság rá nem bólint a dokumentumra.

És ehhez képest mi történt? Hát az, hogy a PNRR technikai koordinátora (vagyis egy elég fontos funkciót betöltő igazgató úr) fogta magát és pár nappal a miniszterelnöki tiltás után elment vakációzni. Persze, állami hivatalról lévén szó, ilyenkor valamilyen felettes engedélyezi a szabadságot. És ja, az igazgató úr megkapta az engedélyt. És erre is hivatkozott, amikor a sajtó megkereste. Mit zaklatják, hiszen őt elengedték. Na, és akkor kié a felelősség?

A Nemzeti Liberális Párt most igyekszik megmagyarázni a dolgot. Violeta Alexandru volt munkaügyi miniszter beismerte, hogy ez a fajta viselkedés sajnos igen gyakori. Mi pedig sűrűn bólogatunk a vallomás láttán: annyira Románia!

Hirdetés