Helybeliek tüntetnek Tusnádfürdőn, hatósági beavatkozást kérnek a medveinvázió ellen (fotó: Tánczos Barna Facebook-oldala)

Na mit keresett a medve egy tusnádfürdői konyhában? Hát persze, hogy mézet

És talált is, el sem ment, amíg ki nem nyalta a bödönt. Aztán egy nőnek eltűnt a táskája…

Hirdetés

Az óvodából tudjuk, hogy a medve igencsak szereti a mézet, és hogy ez mennyire nem üres sztereotípia, bizonyítja az az anyamaci is, amely három bocsával együtt péntekre virradóra betört egy tusnádfürdői lakóház konyhájába. Ahol talált is egy egész bödön mézet és nekilátott a nyalakodásnak.

A házban lakó idős nő, miután álmából felriadt a zajokra, rémülten telefonált a 112-es számra, a csendőrség pedig azt tanácsolta neki, hogy

valahogy barikádozza el magát a szobában, amíg a helyszínre érkeznek.

Nemsokára megérkezte a csendőrök és egy mentőautó, amely a szirénájával és a villogóival próbálta elriasztani az állatokat. A csendőrök munkáját nehezítette, hogy az egyik bocs elakadt a konyhában, az anyja pedig a ház előtt várta a másik két kicsivel. Az incidens végül emberi és állati sérülés nélkül ért véget, de a medvék után maradt egy szétvert konyha és mínusz egy bödön méz.

Tusnádfürdőn a napokban egy másik bocsos medve tört be egy házba, az ott lakó család a fürdőszobában barikádozta el magát.

Butyka Zsolt polgármester – akinek nemrég szintén meglátogatta a medve a garázsát – azt mondta az Agerpresnek, hogy

csütörtök este egy medve ellopta egy nő táskáját.

Hirdetés

A nő egy útszéli padon ült a vasútállomás közelében.

A Hargita megyei csendőrség szerint Tusnádfürdő környékén jelenleg egy hárombocsos és egy kétbocsos anyamedve és három másik magányos állat tanyázik. Az elmúlt hetekben-hónapokban rengeteg medvékkel kapcsolatos riasztást kaptak a hatóságok Tusnádfürdőről és a környékéről.

 

Hirdetés