Most épp az áramszolgáltatóra hivatkozva akarják lenyúlni a pénzét az internetes bűnözők

Ne kattintson a megadott linkre, és ne adja meg a bankszámlaadatait!

Hirdetés

Manapság, amikor a modern banki szolgáltatások révén pár kattintással bármit ki lehet fizetni otthonról is, egyre gyakrabban találkozunk olyan trükkökkel, amikkel internetes bűnözők megpróbálják kicsalni a bankszámlaadatainkat, hogy aztán lenyúlják a pénzünket. Ezek a trükkök egyre változatosabbak, és sok esetben az aktuális viszonyokhoz igazítják őket a csalók.

A rendőrség egy újabb ilyen trükkre hívja fel a figyelmet. Mivel mostanság sok szó esik az energiaválságról, a csalók most az áramszolgáltató nevében próbálnak átejteni minket. Egy rövid üzenetet küldenek (már százak kaptak ilyet), amelyben arról értesítik a kiszemelt áldozatot, hogy napokon belül felfüggesztik az áramszolgáltatást, ha az illető a megadott linkre kattintva nem rendezi azonnal a tartozását. Az ilyen üzenetektől azonban óvakodni kell, és semmiképpen nem szabad megadni a linkre kattintva a bankszámlaadatokat.

A rendőrség arra figyelmeztet, aki mégis elkövette ezt a hibát, azonnal forduljon a bankhoz, és ha bármi rendellenességet tapasztal, függessze fel a számláját. Egyúttal értesítse a rendőröket is, hogy kivizsgálhassák az ügyet.

Vigyázzon az ilyen trükkökkel: bármilyen hitelesnek tűnik is egy értesítés, soha semmilyen körülmények között ne kattintson efféle linkekre, mert biztosan csalás áll a háttérben!

Hirdetés