Most épp „akasztós” Tudose retteg attól, hogy a magyarok zsákban fogják elhordani Erdélyt

Kampányban néha furcsa dolgok állnak ki a politikusok szájából.

Hirdetés

Például olyan kijelentések, amilyeneket Mihai Tudose volt miniszterelnök tett a Facebook-oldalán.

Apar iar ,,șervețelele” geopolitice?!?

Niciun cuvânt din partea premierului Orban la videoconferința avută cu…

Közzétette: Mihai Tudose – 2020. december 2., szerda

A PSD-ből a Pro Romániához szegődött, majd onnan a PSD-hez visszaszédelgett Tudose nagy horderejű geopolitikai kérdéseket boncolgat, amikor felteszi a kérdést, vajon Ludovic Orban és a PNL-kormány „elárulja-e” az országot csak azért, hogy a választások után elnyerje az RMDSZ támogatását (egy lehetséges kormánykoalícióban).

Tudose nem totojázik: szerinte Budapest egyenesen szabad kezet kapna a Magyarország körül élő magyar kisebbségek autonómiájának ügyében a Vince Loránt RMDSZ-es EP-képviselő által kezdeményezett Minority SafePack európai polgári kezdeményezés előírásai által, amennyiben az Európai Bizottság valóban jogalkotási folyamatot indít a kezdeményezés támogatására összegyűlt több mint egymillió aláírás hatására.

Hirdetés

A kérdése tehát csak annyi, miként szavaznak majd az ügyben a PNL EP-képviselői, és hogy eladják-e az országot a „magyar–német vásáron”.

De végül diadalmasan hozzáteszi, hogy „az árulókat nem segíti az isten, és a románok sem szavaznak rájuk”.

Tudose korábban már bebizonyította, mennyire kedveli a magyarokat, amikor akasztással fenyegette meg mindazokat, akik Romániában székely vagy magyar zászlókat tűznek ki. A diszkriminációellenes tanács persze csak figyelmeztetésben részesítette, mondván, hogy időközben bocsánatot kért.

A figyelmeztetés láthatóan nem tántorította el emberünket attól, hogy ismét a jó öreg nacionalizmushoz, az „etnikai szeparatizmus” emlegetéséhez folyamodjon a kampányban.

Hirdetés