Mondunk egy számot, ami elveszi a kedvét a tilalom idején az illegális kocsmázástól

Az a szám mocskosul nagy lesz.

Hirdetés

170 ezer lej.

Ennyire büntettek meg a rendőrök egy hatfős baráti társaságot, illetve a kocsmárost, miután rajtaütésszerűen felfedezték őket, amint a kijárási és gyülekezési tilalom ellenére önfeledten tivornyáznak egy elvileg bezárt kocsmában, és a jelszó nem más, mint: halál a májra.

Az eset a Dolj megyei Melineşti községben történt.

Mivel az ilyenkor kiróható bírság maximális értéke magánszemélyek esetében 20 ezer, cégeknél 70 ezer lej, valószínűleg az történt, hogy mind a hat fiatal (17–33 évesek) kaptak egy-egy húszas, a csapos meg egy ötvenes büntit, de lehet, azért is külön bírságoltak, amiért kiskorúak is szeszeltek, ezt nem részletezik.

Én kiszámoltam, és 170 ezer lejből nagyon sok láda sört lehet venni, úgyhogy a srácok nem a legjobban fektették be a tőkéjüket, mindazonáltal kétséget kizáróan ez Melineşti község legdrágább kocsmázása, mióta az ember képes szeszt előállítani.

Hirdetés

A közegek egyébként a megyében lecsekkoltak szabálybetartásilag több mint 780 karanténban lévőt és 210 kereskedelmi egységet, és a rekordkocsmaszámlával együtt összesen 330 bünyót osztottak ki 864 ezer lej értékben, szóval van baj elég.

Dolj megyében jelenleg 1585-en vannak házi, 857-en intézményes karanténban. Koronafertőzöttből eddig 43-at regisztráltak.

Hirdetés