Mondanánk, hogy a svéd nagykövetség hülyét csinált Iohannisból, de igazából ő csinált saját magából hülyét

A golfról, mint tömegsportról szóló kijelentése kapcsán.

Hirdetés

Már többször is beszámoltunk arról, hogy a svéd nagykövetségen vagy nagyon unalmas az élet, vagy az ottani illetékesekben egyszerűen túlbuzog a ki nem élt stand up humorista hajlam.

Tény ugyanis, hogy – a diplomáciában viszonylag szokatlan módon – a képviselet közösségi oldalán meglehetősen gyakran kommentálják vicces, vagy annak szánt bejegyzésekben a romániai közélet fejleményeit.

Mint például most, amikor

nem kisebb személyiségbe szálltak bele, mint maga Klaus Iohannis államfő.

A skandináv ország nagykövetsége annak kapcsán találta meg az elnököt, hogy az szombaton egy golfkupa átadásán, a Fehér megyei Alsópiánon nem túl szerencsés kijelentésre ragadtatta magát.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az elnök konkrétan azt mondta: a golf nem egy exkluzív, csak keveseknek szóló sport, bárki életkortól függetlenül kipróbálhatja, mivel az jó alkalom arra, hogy az ember a természetben legyen, és mozogjon.

Erre természetesen sokan felkapták a fejüket, hiszen akinek egy kevés fogalma van a mai romániai mindennapok valóságáról, az tudja, hogy még egy átlagos, középosztálybelinek számító polgár sem igazán tudja megengedni magának akár csak a havi egyszeri golfpartikat sem.

A svéd nagykövetség kommunikációs stábja ennek kapcsán egy vicces videót osztott meg, amin az látható, hogy egy kétségbeesetten menekülő svéd golfozót pajkosan kerget egy, a pályára betévedt, játékos jávorszarvasborjú.

A bejegyzéshez egyetlen mondatot fűztek hozzá kommentárként.

„Csak ha az ember közben kocog is”

Hirdetés

– írták, amivel Iohannis azon kijelentésére reagáltak, miszerint a golf jó alkalom arra, hogy az ember a természetben legyen, és mozogjon.

Az államfő szavaira egyébként Ludovic Orban, a korábban Iohannis által vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke is meglehetősen morózusan reagált.

Szerinte a valóság éppen az ellenkezőjét bizonyítja az elnök kijelentésének: a golfot csakis azok tudják megengedni maguknak, akiknek a jövedelme meghaladja az átlagot, és elegendő idejük is van rá.

Mindamellett, hogy az utóbbi időben véget ért köztük az idill, mert Iohannis nem őt támogatja a pártelnöki tisztség elnyerésében a szombati tisztújító kongresszuson, azért megállapítható, hogy Orbannak a politikai villongásoktól függetlenül ebben az esetben igaza van.

Hirdetés