Mivel szolgált rá egy húszéves sofőr a Romániában valaha kiszabott legnagyobb közúti büntetésre?

Cirka 70 kilométeren keresztül üldözték a rendőrök, akiket alaposan megdolgoztatott.

Hirdetés

Egy húszéves szeretvásári (Suceava megye) fiatalember tudhatja magáénak a közúti szabálytalanságért valaha kiszabott legnagyobb romániai büntetést, azaz 20 808 lejt. Ha ittas lett volna, akkor megértenénk, hogy miért menekült olyan kitartóan a rendőrök elől, de ez az egy kihágás nem szerepel az általa elkövetett másik tizenhat kihágás között. Néhány viszont többször is szerepel, mint például a gyorshajtás lakott településen.

A rendőrök Dărmănești településen szúrták ki a BMW sofőrjét. Nem volt nehéz: szinte provokálta őket azzal, hogy a záróvonalat figyelmen kívül hagyva, a megengedett sebességet jócskán meghaladva előzte meg a rendőrautót. Ekkor egy cirka 70 kilométeren át tartó autós üldözés vette kezdetét, a fiatal sofőr Szucsáva mellékutcáin próbálta meg lerázni üldözőit, közben újabb és újabb szabálytalanságot követve el. Kétszer is elvesztette az uralmát a gépjármű felett, kis híján balesetet okozva. Amikor egy második rendőrautó útját állta, tolatás közben ütközött az őt üldöző rendészek gépkocsijával, de ez sem vetett véget a hajszának. Végül egy kanyarban lesodródott az úttestről, ekkor kipattant az autóból, és megpróbált elszaladni a helyszínről, de utolérték.

Bár a rendőrök valószínűsítették, hogy részeg, ezért menekül olyan vakmerően, a szonda nem jelzett alkoholfogyasztást. A srác 2024-ig búcsút inthet a jogosítványának.

Hirdetés