Miután egy lezuhanó szikladarab megölt egy autóst, most ellenőrzik az összes hegyvidéki utat

Az országos közútkezelő szerint nem előre láthatók az ilyen tragédiák.

Hirdetés

Kissé eső után köpönyeg jellege van az országos közútkezelő (CNAIR) vezérigazgatója vasárnap esti utasításának, amely értelmében az útügyi illetékeseknek minden hegyvidéki útszakaszt tüzetesen át kell vizsgálniuk, miután aznap délután a Zsil völgyén áthaladó 66-os főúton egy lezuhanó szikladarab egy autóra esett, és megölte a sofőrt.

Cristian Pistol, a CNAIR vezetője közölte, utasította a területi útügyi hatóságokat, hogy fésüljék át a hegyvidéki utak környékét, a cél az, hogy mindent elkövessenek azért, hogy

megelőzzék a szikladarabok és fák úttestre zuhanását.

Pistol szerint amúgy a vasárnapihoz hasonló tragikus esetek nem láthatók előre, ennek ellenére fokozzák az ellenőrzést, hogy csökkentsék a balesetek bekövetkeztének esélyét.

A craiovai területi útügyi hatóság közölte, a balesetet okozó, kis méretű szikladarab nagy magasságból zuhant le, egy olyan zónából, ahova nem lehet védőhálót kifeszíteni, mivel az akadályozná, hogy a víz le tudjon folyni a hegyoldalon.

Állításuk szerint folyamatosan ellenőrzik az út menti területeket, és eltávolítják a kockázatos köveket és fákat, és az út mentén is jelzőtáblákat helyeztek el, amelyek lehulló kövekre figyelmeztetnek.

Hirdetés

Ez az első ilyen tragédia, a követ vagy a lehulló esők nyomán kialakult vízfolyás, vagy a szél, vagy egy vadállat sodorhatta le, és a területi útügyi hatóság is azzal védekezik, hogy

az ilyen eseteket egyszerűen nem lehet előre megjósolni.

A baleset során a kő pont az autó szélvédőjére zuhant, majd azt átszakítva eltalálta a sofőrt. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a férfi életét.

Hirdetés