Mit eszik egy vegetáriánus? Az állam is kíváncsi rá

Egy országos felmérést készít az IRES közvélemény-kutató a lakosság étkezési szokásairól, és azokat is megkérdeznék, akik nem esznek húst.

Hirdetés

A szűkebb-tágabb környezetünkben tapasztaltak alapján is feltűnt, mintha egyre többen döntenének úgy, hogy morális, környezetvédelmi vagy egészségügyi okok miatt nem esznek húst. Ez pedig az illetékes szakhatóságokat is elkezdte érdekelni, hiszen ezeket a szempontokat a közpolitika formálásánál is figyelembe kell venni. Éppen ezért az országos közegészségügyi intézet és az élelmiszerbiztonsági hatóság egy adatbázis kidolgozásán dolgozik, amihez az IRES közvélemény-kutató társaság szolgáltatja az adatokat.

Az adatbázis kidolgozása során a román szakértők együttműködnek az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatósággal (rövidítve EFSA), mely uniós szinten tudományos eszközökkel vizsgálja az élelmiszerekkel kapcsolatos kockázatokat, így azokat az adatokat, amelyeket a romániai lakosság szolgáltat, felhasználják az európai közpolitikák alakításánál is.

A lényeg végső soron az, hogy aki vegetáriánus étrendet követ, és szeretne hozzájárulni a felmérés sikeréhez, az az IRES-en keresztül most elmondhatja a véleményét. Az interjú körülbelül fél órát vesz igénybe, itt lehet jelentkezni.

Hirdetés