Mircea Diaconu elmondta, hogy nem is akar elnök lenni, erre második lett a legújabb felmérés szerint

Magasan vezeti a népszerűségi listát az elnökválasztással kapcsolatos legújabb közvélemény-kutatás szerint Kelemen Hunor… ja bocs, fordítva néztem a grafikont. :D

Hirdetés

Így már mindjárt van értelme: magasan vezeti a népszerűségi listát az elnökválasztással kapcsolatos legújabb felmérés szerint Klaus Iohannis (45,7 százalék).

Az Europa FM által az IMAS közvélemény-kutató cégtől rendelt felmérés legmeglepőbb fejleménye viszont az, hogy az ALDE, a Pro Románia és a Neoliberális Párt (utóbbiról még ön sem hallott eddig, ugye?) által támogatott Mircea Diaconu végzett a második helyen 16,7 százalékkal. Persze ez még messze nem azt jelenti, hogy a választásokig hátralévő néhány hét alatt ledolgozhatná a hátrányát – lássuk be: Iohannis csak akkor nem újrázik a Cotroceni-palota bársonyszékében, ha váratlanul kiderül róla, hogy egy droidtestbe bújtatott földönkívüli, aki csecsemőket eszik, és MINDIG elmulasztja visszahajtani a vécéülőkét pisilés után.

A jó hír viszont az, hogy az exszínész Diaconu nem is akarja megnyerni a választásokat – ezt ő maga mondta egy szatmárnémeti kampányvigyorgás keretében. Mint fogalmazott: lövése sincs az esélyeit illetően, de nem is nagyon izgatja magát, mert egyszerűen csak azért fogadta el a felkérést az említett pártoktól, mert így lehetősége van pár üzenetet megfogalmazni a román embereknek a kampány során.

(Én egyszer láttam egy családi vígjátékot egy amcsi ürgéről, aki csak azzal a feltétellel örököl valami gazdag nagybácsitól elmondhatatlanul sok pénzt, ha előtte meghatározott időn belül képes elkölteni annak egy töredékét, ami még így is nagyon sok pénz. Emberünk tehát elhatározza, hogy beszáll a politikába – asszem szenátor akar lenni –, mert úgy hallotta, hogy a politikai kampányok rengeteg pénzt felemésztenek. Végig az a szlogenje, hogy „ne szavazz rám!”, mégis megválasztják. Ezt csak úgy ideírtam zárójelbe.)

Ja bocs, majdnem kifelejtettem a többieket: Viorica Dăncilă 15,1, Dan Barna 12,6, Theodor Paleologu 6,9, Kelemen Hunor pedig 2,9 százalékot ért el. Vagyis a románokat szépen közrefogja egy német és egy magyar.

Hirdetés

A felmérés 1010 személy megkérdezésével készült, a hibahatár 3,1 százalék.

De vajon mi is volt a címe annak a filmnek?

Hirdetés