Mindeközben: medve a forró autótetőn

A mackókat feltehetően nem tájékoztatták a szigorú rendeletek érvénybe léptetéséről.

Hirdetés

Éppen most élesedtek azok a rendeletek, amelyek végre zöld fényt adnak az illetékes hatóságoknak, hogy elbánhassanak az emberekre, jószágra, vagyonra veszélyes medvékkel.

A mackókat azonban szemmel láthatólag nem tájékoztatta erről senki. És még ha meg is történt volna, a könnyű nassoláshoz hozzászoktatott (na igen, ez az emberek sara) vadállatok nem valószínű, hogy a törvény betűje láttán engedelmesen visszavonulnának a sűrű (és fajtársaik által sűrűn lakott) erdők mélyére.

Itt van például az a medve, amelyik úgy gondolta, messzebre lát, ha felmászik egy parkoló autó tetejére. Az eset a Páring-hegység és a Fogarasi-havasok között elterülő Valea lui Stan folyó mentén történt. A mackó nyilván kaját keresett. És nem mellesleg jól behorpasztotta, összekaristolta az autó tetejét.

Az autó utasai értesítették a csendőröket, akik a helyszínre siettek és visszakergették a medvét az erdőbe. Az egyenruhások egyébként jól ismerik az állatot: olyan példányról van szó, amely minduntalan visszatér az országútra és egyáltalán nem fél az embertől. Vagyis a mérsékelt kockázati kategóriába tartozik. Legalábbis egyelőre.

Hirdetés