Miközben sorra kapják el a vírust a tanárok és a diákok, a szakik még csak találgatják, hogy mi legyen

Például lehet, hogy mobil egységek fogják beoltani az iskolai alkalmazottakat, de lehet, hogy nem…

Hirdetés

Az egyre nyilvánvalóbb, hogy a hatóságok úgy nyitották újra az iskolákat, hogy semmit nem készítettek elő hozzá – legfőképpen az oltási kampányt kellett volna másképp csinálni, hogy legalább a pedagógusokat időben immunizálják.

A hétfői iskolakezdés után négy nap telt el, mire csütörtökön bejelentették, hogy máris megfertőződött 244 diák és 329 tanügyi alkalmazott, aminek következtében több mint 170 osztályt vissza is küldtek az online oktatásban. Péntekre újabb 46 diáknál és 30 pedagógusnál mutatták ki a kórt, és 32 újabb osztályt küldtek haza.

Valeriu Gheorghiţă orvos ezredes, az oltáskampányt koordinátora pénteken már azt nyilatkozta, hogy gondolkodnak abban is, hogy mobil egységek segítségével oltsák be az iskolák dolgozóit – ezeket az ideiglenes oltópontokat például a sulik tornatermében lehetne berendezni –, ám ez még természetesen nagyon képlékeny.

A megfelelő számú vakcina, illetve a humán erőforrás jelentik a fő problémát az ügyben – hiszen az öregotthonok lakóit és a mozgásképtelen személyeket szintén mobil egységek segítségével oltják be, így nem biztos, hogy lesz elég ember a tanárokra is.

Szóval a szakik most elemeznek, fontolóra vesznek, megvitatnak, számszerűsítenek, illetve megvizsgálják annak lehetőségét. Csak éppen azt nem tudja senki, hogy mi lesz.

Hirdetés