Micsoda nap: botrány a parlamentben, honatyákra támadó AUR-os tüntetők, vonattal ütköző Google-kocsi

Csoma Botond és Ludovic Orban számára is emlékezetes marad a szerdai munkanap. De vajon miért akart egy fiatal hölgy töltényekkel besétálni a parlamentbe? Hírmixünk következik.

Hirdetés

Csomára és Orbanra is rátámadtak az AUR-os tüntetők 

A George Simion vezette AUR és a nemzetféltő pártjával szimpatizáló nackótársulat ma ismét bebizonyította, rájuk mindig lehet számítani, ha egy átlagosnak ígérkező hétköznapon botrányt kell generálni.

Szerdán például engedély nélkül tüntetést szerveztek a parlament előtt – azt követelték, hogy a kerüljön le a plénum napirendjéről az Országos Gyermekmegfigyelő létrehozásáról szóló tervezet –, s ha már ott voltak, állatkodtak egy rendet.

Ludovic Orban exkormányfőt tüntetés résztvevői leköpték és zászlórúddal bántalmazták, amikor megpróbált bejutni az épületbe, sőt, az RMDSZ-es Csoma Botondot is megfenyegették ugyanott – többen azt kiabálták, hogy „kapjátok el a torkát” –, s ha a csendőrök nem állítják meg az agresszív tüntetőket, a kolozsvári politikus sem úszta volna meg a dolgot ennyivel. Eközben a tüntetők közt elvegyülő Darius Pop AUR-os képviselő odavetette a csendőröknek, „tiszta szerencse, hogy a tüntetők nem hoztak kést magukkal”.

Töltényekkel akart besétálni a parlamentbe egy AUR-os hölgy 

És ez nem minden: szintén szerdán az AUR egyik munkatársát feltartóztatták a parlament bejáratánál a szokásos rutinellenőrzést követően, mert négy töltényt találtak a táskájában.

A kormányőrség képviselői feltehetően nem lettek elnézőbbek akkor sem, amikor a hölgy azzal állt elő, hogy a lőszereket egy lőgyakorlatról hozta el szuvenírként, mert kihívták a rendőrséget és az AUR munkatársát szuvenírrel együtt a rendőrségre vitték. Időközben kiderült a töltényes hölgy a Steaua focicsapat szurkolótáborának oszlopos tagja – George Simion pártvezér is az ultrák közt kezdte, mint tudjuk –, nem mellesleg az AUR ifjúsági szervezetének az elnöke.

Jött a Google fotózni, aztán jött a vonat…

Két vonatos incidens is jutott erre a napra. Kolozs megyében kigyulladt a Nagyváradról Kolozsvárra tartó vonat a motor meghibásodása miatt Mákófalván, de szerencsére senkinek nem esett baja, a szerelvényen utazó mintegy száz utas időben le tudott szállni, aztán a CFR alkalmazottai a tűzoltók segítségével megoldották a problémát.

Hirdetés

Mehedinți megyében a térségben fotókat készítő Google Street View autóját ütötte el a vonat, a sofőrt kórházba kellett szállítani. A Google autóját vezető 51 éves férfi – a rendőrség szerint – egy sorompó nélküli vasúti átkelőn próbált átkelni, de valamiért a fényjelzések ellenére sem vette észre, hogy jön a vonat.

 

 

Hirdetés