Mi történik, ha a vaddisznók feldöntik a villanypásztort? Leég a búzatábla, például

És a végén még örülhetett mindenki, hogy a lángok nem terjedtek át a közeli erdőre is.

Hirdetés

A Bihar megyei Bokorvány határában történt, hogy vasárnap éjszaka egy vaddisznókonda úgy gondolta, csemegézik egyet az egyik búzatáblában.

Persze, a gabonát villanypásztor őrizte, hiszen a gazdák jól tudják, hogy ha nem tesznek valamit, a védett és nem védett vadállatok bizony tönkreteszik a termést.

Na de ez esetben az történt, hogy a vaddisznók ügyet sem vetettek az áramütős pásztorra, átszakították az elektromos kerítést és neki a finom búzának.

Viszont történt egy kis, illetve nagy baj. Az elszakadt vezetékből feltehetőleg szikra pattant, az utóbbi idők kánikulái során csontszárazzá aszott aljnövényzet egy pillanat alatt lángra lobbant és a 6000 négyzetméteres búzatábla leégett.

Hirdetés

A kétségbeesett gazda természetesen a helyszínre rohant, menteni, ami még menthető volt. A tüzet sikerült eloltani és valószínűleg ezért is történt, hogy a lángok nem terjedtek át a közeli erdő fáira is, mert akkor lett volna csak igazán nagy a baj.

Így viszont csak a gazda maradt búza nélkül. A falu természetesen az illetékes hatóságokhoz fordult, hogy ugyan már ritkítsák meg a környéken garázdálkodó vaddisznókat, mert másképp felzabálják a termést és adott esetben akár erdőtüzet is okozhatnak.

Hirdetés