Megy az egymásra mutogatás és a ködösítés a Iohannis cimborájától beszerzett BMW-k ügyében

Lucian Bode belügyminiszter ma azzal állt elő, hogy a beszerzésre vonatkozó papírokat nem is ő írta alá, hanem a volt közlekedési miniszter, Cătălin Drulă. Utóbbi mossa a kezeit és hazugnak nevezi Bodét. Itt tartunk most, és messze még a vége.

Hirdetés

Egészen elképesztő magyarázkodás és egymásra mutogatás zajlik a Klaus Iohannis cimborájától rendelt rendőrautók ügyében: miután első körben a rendőrség főfejesei álltak ki a sajtó elé, hogy cukrozzák a dolgot, ma

Lucian Bode belügyminiszteren volt a sor, hogy bedurrantsa a ködgépet.

A lényeg ugye az, hogy 600, nagy sebességű rendőrautó beszerzésére kiírt pályázatra csak a BMW romániai forgalmazója, az Automobile Bavaria jelentkezett (és nyert is), amelynek a társelnöke egy bizonyos Michael Schmidt Horst, aki Klaus Iohannis régi jó cimborája. Persze a közbeszerzést is úgy írták ki, hogy más ne is rúghasson labdába.

Lucian Bode ma azzal állt elő, hogy átnézték a licittel kapcsolatos dokumentumokat, és azokban mindent rendben találtak. Azt viszont gyorsan hozzátette, hogy a projekt finanszírozásához neki semmi köze nincsen, azt az USR-s Cătălin Drulă hagyta jóvá, amikor még a közlekedési tárcát vezette. Ennyi kellett Drulának, ki is borult rendesen a Facebookon.

„Bode akkor is hazudik, amikor levegőt vesz” – írja a politikus,

majd megjegyzi: egyetlen dokumentumon sem szerepel az ő aláírása, a teljes iratcsomót Bode állította össze a beosztottjaival közösen. „A közlekedési minisztériumnak semmi köze nincs a radarokhoz, a szirénákhoz és a rendőrautók beszerzéséhez, az én aláírásomat hiába keresik azokon a dokumentumokon” – írja Cătălin Drulă, aki szerint Bode azért magyarázkodik, mert érzik, hogy szorul a hurok körülötte.

Hirdetés

Közben a botrány tovább dagadhat, miután kiderült, a rendőrség új autói után az új motorok közbeszerzésére is csak Iohannis haverjának az Automobile Bavariája jelentkezett.

Hirdetés