A rendőrség új autói után az új motorok közbeszerzésére is csak Iohannis cimborája jelentkezett

A BMW elég jól keres idén a belügyminisztérium járműparkjának felújításán.

Hirdetés

Mi is megírtuk, hogy a román rendőrség ráállt az autóparkjának felújítására. Mikor lenne erre megfelelőbb pillanat, mint most, a koronavírus járvány után, az energia- és gazdasági válság kellős közepén? A lényeg, hogy a 600, nagy sebességű rendőrautó beszerzésére kiírt pályázatra csak a BMW romániai forgalmazója, az Automobile Bavaria jelentkezett (és nyert is), amelynek a társelnöke egy bizonyos Michael Schmidt Horst, aki Klaus Iohannis régi jó cimborája.

Az Europol rendőrszakszervezet szerint a pályázatot direkt úgy írták ki, hogy csak a BMW feleljen meg a kritériumoknak. Közben a HotNews azt is megszellőztette, hogy több másik gyártó is indult volna a pályázaton, emiatt apró módosításokat kértek a kiírás kritériumaiban, de a rendőrség a füle botját se mozdította.

A 600 nagy sebességű jármű beszerzésével azonban korántsem ért véget a belügyi szervek nagy 2022-es járműbeszerzési parádéja. Még van egy másik, sok alpontos közbeszerzési eljárásmonstrum, amelynek keretében többek között egy rakás helyszínelő autót, mikrobuszokat, buszokat, kutyaszállító autókat, kisteherautókat és egyebeket kíván beszerezni a rendőrség összesen több mint 57,7 millió euró értékben.

Nos ezek között a tételek között szerepel egy 75 motorkerékpár (1,8 millió euró) beszerzéséről szóló alpont is. És mit ad isten erre is csak az Automobile Bavaria, vagyis Iohannis jó barátja jelentkezett.

Hirdetés

Persze mindez valószínűleg csak véletlen.

Az is igaz, hogy a román rendőrség jelenlegi motorkerékpárjai is BMW típusúak. Úgy látszik a közegek rendkívül vonzódnak ehhez a márkához. Lehet, hogy a rendőrség kötelékében kicsit sok a kokálár…

Hirdetés