Fotó: facebook.com/Municipiul Cluj-Napoca

Jó hírt kapott Kolozs megye a járványfrontról ezen a szürke vasárnapon

A küszöbérték alá csökkent a fertőzési ráta Kolozs megyében, már csak Temes megye maradt 3 ezrelék fölött.

Hirdetés

A vasárnapi járványmérleg számai az egész heti csökkenés trendjére erősítenek rá, egyetlen kivétellel: az intenzív terápián ápolt súlyos betegek száma továbbra is meglehetősen magas. Az elmúlt 24 órában 1816 új fertőzöttet regisztráltak, egy hete ez a szám még 2156, két hete 3082 volt.

A 12,5%-os pozitivitási ráta picivel magasabb, mint az elmúlt hét átlaga, de alacsonyabb a múlt hét vasárnaphoz képest (14,5%). Hétvége lévén nem túl meglepő, hogy kevés tesztet végeztek, egészen pontosan 14 502-őt, ebből 10 916 PCR-teszt, a többi antigén alapú gyorsteszt.

Szombat reggel óta 54 halálesetet írtak a járvány számlájára, egy kivétellel mindegyik elhunytnak volt alapbetegsége. A kórházakban jelenleg 7803 személyt kezelnek koronavírussal, az intenzív terápián 1020-an vannak súlyosabb állapotban. Pénteken hosszú ideje először csökkent ezer alá ez a szám, de úgy tűnik, csak rövid ideig tartó mérséklődés volt.

A Kolozs megyeiek számára egészen jó hírt hozott a járványjelentés: végre 3 ezrelék alá csökkent a fertőzési ráta, ami azt jelenti, hogy a megye átkerült a sárga forgatókönyv szerinti megyék közé, eszerint 30 százalékos kapacitással nyitnak a kocsmák, éttermek, kávézók belső terei, újra működhetnek a színházak és a mozik.

Hirdetés

Egyébként már csak egyedül Temes megye maradt 3 ezrelék fölött.

Hirdetés