Megint sikerült megkavarni az iskolai koronavírus-tesztelést, de azért nem marad el

Csak a tesztelési időpontokat változtatták meg.

Hirdetés

Ha már problémásan indult, problémásan is folytatódik a diákok iskolai koronavírus-tesztelése: a járványügyi kommunikációs törzs közlése szerint az eddig megszokott helyett más napokon kell majd elvégezni a nyáltesztet.

Az ok egyszerű: nem érkeztek meg időben a szükséges tesztek, miután az elmúlt héten már elhasználták az eddig leszállított készlet nagy részét. A katasztrófavédelmi főigazgatóság még vasárnap délután tudatta, hogy ugyan estére megérkezik egy kétmillió darabos szállítmány az egyik beszállítótól, a kiszállítás bürokratikus menete miatt – előbb a megyei tanfelügyelőségek kapják meg őket, ezek osztják tovább az oktatási intézményeknek – gyakorlatilag esélytelen, hogy az eddigiekhez hasonlóan már hétfőn fel lehessen használni őket.

Ez így is történt, hétfőn reggel tudatták, hogy

a teszteket szállító kamionok hétfőre virradóra indultak el a megyeszékhelyek felé.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a tesztelés elmaradt.

Csupán arról döntöttek, hogy ezen a héten ideiglenesen nem a szokásos napokon, hétfőn és csütörtökön, hanem kedden és pénteken végzik a tesztelést.

Hirdetés

Maga Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter is megerősítette, hogy

szó sincs a tesztelési folyamat felfüggesztéséről, csak a szállítmány késése miatt módosítottak.

Egyben azt is jelezte, hogy ilyesmi előfordulhat még, így a tesztelés a továbbiakban alapesetben hétfőn és csütörtökön zajlik majd, de a további tesztszállítmányok érkezésétől függően lehet még keddi és pénteki tesztelésekre is számítani.

Mert fő a kiszámíthatóság.

Hirdetés