Megint ledobta a láncot az internetes oldal, amelyen az oltást akarók jelentkezését várják

Hagy némi kívánni valót maga után a kidolgozása.

Hirdetés

FRISSÍTVE –Fél tizenegyre az illetékesek jelezték, hogy elhárították a hibát, és a portál ismét működőképes. Kipróbáltuk, és tényleg. Egyelőre.

Határozottan nem zökkenőmentes a koronavírus elleni oltásra való jelentkezés megkönnyítésére szolgáló portál működése: miután már a péntek délutáni indulás is órákat késett az eredetileg meghirdetetthez képest, és a hétvégén sem mindenkinek sikerült regisztrálnia, vagy időpontot kérnie, hétfőn reggelre teljesen leállt.

Sőt egyes oltópontok személyzete is jelezte, hogy nem találja a rendszerben azokat a pácienseket, akiknek már van időpontjuk.

Az oldal ugyan betöltődött, de bármelyik menüpontra kattintva a kezdőlapot töltötte be ismét.

A portált működtető Különleges Távközlési Szolgálat (STS) elismerte a meghibásodás tényét, és közölte, már dolgoznak a hiba elhárításán.

Remélhetőleg ezúttal hatékonyabban dolgoznak majd a fejlesztők, mint eddig.

Hirdetés

Másrészt viszont örömteli, hogy ekkora az érdeklődés az oltás iránt.

Mint ismeretes, az oltási kampány pénteken elrajtolt második körében a 65 évnél idősebb személyeket, a krónikus betegeket és a stratégiai ágazatok dolgozóit oltják be.

Vasárnap délig már több mint 200 ezren regisztráltak a rendszerben, egyes településeken – így Kolozsváron és Bukarestben – már nem is maradt időpont, hiszen a rendelkezésre álló oltások függvényében lehet jelentkezni.

A jelentkezők több mint fele 65 év fölötti idős személy.

Hirdetés