Fotó forrása: facebook.com/groups/simleusilvanieisocial

Meg sem lepődünk: egér bújt elő a kórházi éjjeliszekrény fiókjából Szilágysomlyón

A félig felújított kórházépület alagsorából talált egérutat, és meg sem állt a pediátriáig, ahol lefilmezték.

Hirdetés

A Szilágy megyei Közegészségügyi Igazgatóság a sajtótól értesült arról, hogy egérinvázióval küzdenek a szilágysomlyói városi kórházban, miután lefilmeztek egy egeret, amint kimászik a gyermekrészleg egyik éjjeliszekrényének fiókjából. A nyilvánosságra került felvétel miatt most belső eljárással vizsgálják a kórház felelősségét, az igazgató elmondása alapján azonban tiszta sor, hogy mi történt.

Az alagsor felújítása alkalmával kicseréltek pár vezetéket, és elvégeztek egy szokványos kártevőirtást is. A rágcsálók az új csövek mellett tátongó réseken keresztül találtak egérutat a kórtermekig, ahol többek között a éjjeliszekrények fiókjaiba fészkelték be magukat. Az igazgató beszámolója szerint több egér is felbukkant a csőcsere óta, ami ellen a rések betömésével, illetve a csövek leszigetelésének befejezésével védekeztek. Egércsapdákat is elhelyeztek, így remélhetőleg nem lesz több kellemetlen meglepetés a kórházban.

A szilágysomlyói kórház épületét 1986-ban adták át, azóta komolyabb beruházások nem történtek. Két évvel ezelőtt európai uniós finanszírozást nyertek az épület renoválására, a megkezdett munka kimerült a külső tatarozásban és a járóbeteg-ellátásra szolgáló osztályok felújításában. Az elakadás oka, hogy az önkormányzatnak kihívást jelent előteremteni a 28 millió lejre rúgó önrészt, ami a szilágysági város tíz évre szóló beruházási alapjával egyenértékű összeg.

Hirdetés