Még mindig biztatóak a járványszámok, tovább csökken az országos fertőzöttségi ráta

Fokozatosan szorul vissza a járvány, csökken a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma is. A normál tesztüzemmód sem hozott nyugtalanító adatokat.

Hirdetés

Persze lehetett örülni a hétvégi adatoknak (vasárnap 69, hétfőn 50 új fertőzöttet regisztráltak), de az elmúlt hónapok tapasztalata alapján tudjuk, már, hogy reálisabb képet csak kedden kapunk a járványhelyzetről. Ez sem rossz, még mindig: az elmúlt 24 órában 103 új fertőzöttet regisztráltak az országban. Ezer lakosra jelenleg már csak 0,12 megbetegedés jut.

A növekvés azzal magyarázható, hogy a tesztüzemmód már hasonlított a normálishoz: 17 532 PCR- és 12 101 antigén gyorstesztről szól a friss jelentés. Az előző naphoz hasonlóan ismét 10 ember vesztette életét a járvánnyal összefüggésben, emellett 86 korábbi, ám a korábbi jelentésekből tévesen kimaradt halálesettel egészítette ki a keddi jelentést az országos közegészségügyi intézet (INSP) folyamatban lévő vizsgálata.

Tovább csökkent a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma: 1037-en szorulnak kezelésre (1157 volt hétfőn), közülük 202-en az intenzív osztályon lábadoznak (217 helyett). Az igazolt esetek száma 5000 körüli.

Hirdetés

A megyei fertőzöttségi ráták továbbra is jól alakulnak, továbbra is Prahova megye áll az élen, de ott is csak 0,23 ezrelék ez az érték.

Hirdetés