Fotó: Agerpres

Még ki sem nevezték a nép ügyvédjének, máris lemagyarkémezték Fábián Gyulát

Meg kéne lepődjünk azon, hogy az RMDSZ által javasolt ombudsman-jelöltet xenofób támadások érik? Sajnos nem.

Hirdetés

Mint tudjuk, a kormánykoalíció elérte a célját, és Renate Weber hamarosan átadja a székét a Nép Ügyvédje hivatalának az élén – tisztségre egyetlen jelölt, az RMDSZ által javasolt Fábián Gyula pályázik, akit a liberálisok is támogatnak.

A háromszéki születésű Fábiánt szerdán meg is hallgatta a képviselőház és a szenátus jogi bizottsága, de az ülésen résztvevő AUR-os Georgel Badiu egyszerűen nem hagyhatta ki, hogy felhívja magára a figyelmet egy jó kis magyarellenes kirohanással.

A nackó politikusnak az nem tetszett, hogy Fábián Gyulának magyar állampolgársággal is rendelkezik, ez pedig

Badiu zseniális logikája szerint akár azt is jelentheti, hogy az RMDSZ jelöltje magyar kém,

így veszélyeztetheti az ország integritását. Fábián Gyula erre azzal replikázott, hogy ereiben román vér is csörgedezik: mint mondta, a családja egy része Gorj megyéből származik és a Crăciunescu nevet viselték.

Persze nem ez az első alkalom, hogy Fábián Gyulát kikezdik.

Az Adevărul napilap előásta, hogy az RMDSZ ombudsman-jelöltje 2007-ben előadást tartott a különböző autonómiaformák törvényi kereteiről, bár ebben még a Legfelső Bírói Tanács sem talált semmi kivetnivalót. A pozitív bizottsági véleményezés után a parlament várhatóan hétfőn szavaz az új ombudsman kinevezéséről.

Hirdetés