Még egy felmérés megerősíti, hogy a PSD és az AUR jön fel, mint a talajvíz. Az RMDSZ-nél meg csak a szokásos a helyzet

A liberálisok pedig nincsenek annyira borzasztó helyzetben.

Hirdetés

Egyik felmérés a másik után erősíti meg, hogy az ország lakossága a leghatározottabban nem elégedett a kormányoldal teljesítményével: miután a hét elején a Politico kimutatta, hogy az ellenzéki pártok támogatottsága szárnyal, most az IRES közvélemény-kutató is ezt alátámasztó eredményekkel állt elő.

Van ugyanakkor egy elhanyagolhatónak nem nevezhető különbség is.

Abban az augusztus 16. és 19. között, 1006 személy megkérdezésével készült, 3,1 százalékos hibahatárú felmérés szerint nincs eltérés, hogy az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) toronymagasan vezet: ha most vasárnap lennének a választások, 35 százaléknyian szavaznának rá.

A második helyezett itt is a kormány vezető erejét adó Nemzeti Liberális Párt (PNL), azonban itt már van eltérés, nem is kicsi:

az IRES 27 százalékon mérte a liberálisokat,

ami azért majdnem 10 százalékkal több, mint a Politico 18 százaléka.

Persze azért erre sem lehetnek büszkék.

Hirdetés

Két százalékkal jobban áll a szintén koalíciós partner USR-PLUS is, amely eszerint 14 százalékos támogatásra számíthat, viszont a szélsőséges, magyargyűlölő Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) támogatottsága a jelek szerint tényleg fölfele halad, mert itt is 14 százalék.

Az RMDSZ kapcsán itt is 5 százalékos támogatottságot mértek,

ami még pont elég a parlamentbe jutáshoz, de ez nem jelenti azt, hogy a szervezet illetékesei hátra dőlhetnek, hiszen azért pont a határvonalon billegni nem a legstabilabb állapot.

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy az emberek szerint jó vagy rossz irányba haladnak a dolgok az országban.

Nos, csak 19 százalék válaszolt úgy, hogy jó irányba, 79 százaléknyian viszont úgy érzik, hogy igencsak rossz irányba haladunk…

Hirdetés