Medve ölhetett meg egy juhászt Maros megyében

Gernyeszegen történt a tragédia, a környéken sok a medve.

Hirdetés

Nem csak a Székelyföld hegyvidéki részein garázdálkodnak a medvék, a legfrissebb – és sajnos tragikus – hír Maros megyéből érkezett. Nem is valami eldugott helyről, hanem Gernyeszegről, amely forgalmas országút mentén fekszik.

Egy juhász lelte halálát minden valószínűséggel a medve karmai között,

holttestét vasárnap hajnalban találták meg – írta a Székelyhon. A rendőrséget a 80 éves férfi fia riasztotta, mivel apja szombaton elment a juhokkal, de nem tért vissza estére a Gernyeszeg melletti esztenára. A rendőrök és a csendőrök órákon át keresték az idős juhászt, végül hőkamerás drónnal, egy bokros területen, hajnali 3 óra körül találták meg a holttestét, amelyen több sérülés és vadállat okozta harapásnyom volt.

Kolcsár Gyula, Gernyeszeg polgármestere szerint nagy valószínűséggel egy medve sebesíthette meg halálosan a pásztort, aki védeni próbálta a juhait, és megpróbálta elkergetni a vadállatot – A medve, miután végzett áldozatával, az erdő széléig, a bokrokig hurcolta.

A környéken hat anyamedvéről tudnak, mindegyik két-három boccsal jár,

rákaptak a szarvasmarhákra és a juhokra, rendszeresen visszajárnak.

Hirdetés

Gernyeszeg környékén egyébként naponta bejárnak a medvék a lakott területekre. A polgármester azt mondja, a helyzet lassan kezd kicsúszni az ellenőrzés alól, csak hétfőre virradóra négy alkalommal riasztotta a RO-Alert vészhelyzeti szolgálat telefonon a lakosságot a medveveszély miatt.

Nem csak Gernyeszegen, hanem a térség más településein, a Maros mindkét oldalán is rendszeresen jelzik medvék jelenlétét, de eddig nem történt halálos incidens.

Hirdetés