Mázlijuk volt az erdélyi csapatoknak az európai kupaselejtezők sorsolásán

A CFR keményebb ellenfelet kapott a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, mint a másodikban, a Sepsi a Felvidéken kezdheti meg első európai kalandját.

Hirdetés

A Kolozsvári CFR a bosnyák bajnok Borac Banja Lukát fogta ki a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, az első mérkőzés a Fellegváron lesz július 6-án vagy 7-én, a visszavágó pedig egy héttel később a banja lukai Városi Stadionban. A Borac idén második bajnoki címét nyerte, tíz évvel az első után, a vitrinjében pedig van még egy Jugoszláv Kupa (1988) és egy Bosznia-Hercegovinai Kupa (2010) is. A keretértékét 6,40 millió euróra becsülik (a CFR-é ennek négyszerese, 27,55 millió), egyetlen mifelénk ismert játékosa a 2019–2020-as szezonban Craiován focizó Goran Zakarics csatár. A CFR eddig egyszer játszott boszniai csapattal, 2009-ben az Európa Liga selejtezőiben az FK Szarajevót ejtette ki (1–1 és 2–1) a vasutascsapat.

Ha túljut a bosnyák csapaton, a második körben egy miniállam bajnoka következik a CFR számára: a luxemburgi Fola Esch és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának győztese. A Fola a favorit, így a CFR kapott egy esélyt a visszavágásra a luxemburgi focinak a három évvel ezelőtti Dudelange elleni kettős vereségért (0–2 és 2–3).

A Sepsi OSK a frissen létrehozott Európai Konferencialigában játszhat, ahol a második selejtezőkörben kezd a szlovák Spartak Trnava és a máltai Mosta párharcának győztesével. Ez nagy valószínűséggel a nagyszombati együttes lesz, ebben az esetben pedig a Sepsi a Felvidéken játssza a történelmi első európai kupameccsét július 22-én. A Sepsi kerete (9,63 millió euró) amúgy kétszer értékesebb, mint a Spartaké (5,43 millió), utóbbinak viszont van egy játékosa az Európa-bajnokságon: a macedón csatár Milan Risztovszki.

Hirdetés