Már mindenki unja a járványrekordokat, de sajnos nincs megállás

1356 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Bukarest és a csúcstartó megyék továbbra is az élen.

Hirdetés

Ez van, nincs mit szépíteni. A nagy lazításnak (és a fegyelmezetlenségnek) meglett a szomorú eredménye. A koronavírus úgy tesz, mint a népdal madara: száll ágról ágra. Csak míg a madár a légynek se vét (na jó, annak igen), a vírus sok esetben súlyos megbetegedést, végzetes esetben halált hoz.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 1356 új koronavírus-esetet azonosítottak (1. rekord). Csak olyan betegekről beszélünk, akiknél korábban egyetlen pozitív teszteredményt sem mutattak ki. Az újratesztelések során további 526 esetben mutatták ki a koronavírus jelenlétét a szervezetben.

Ami a tesztek napi számát illeti, az elmúlt nap adata illeszkedik a heti átlagba: 23 402 tesztet végeztek országszerte. Ha nem számoljuk az 526 újratesztelést, akkor az aktív betegek aránya 5, 72%, vagyis nőtt az egy nappal korábbi 5,25%-hoz képest.

Ami súlyos (2. rekord): az intenzív osztályokon kezelt betegek száma. Míg kedden 377, szerdán 377, az elmúlt 24 órában 402 beteget kezeltek az intenzív osztályokon.

Hirdetés

A halálesetek tekintetében sem mondhatunk szívderítő újdonságot: a keddi 33 és a szerdai 30 haláleset után a járvány legszomorúbb száma 35-re emelkedett. Az elmúlt 24 órában 18 férfi és 17 nő hunyt el, mindannyian a koronavírus-fertőzéshez köthető szövődmények folytán.

Ami a szomorú listavezető megyéket illeti, Bukarest ismét az élre tört, napi 223 esettel, de a „virális” megyék (Argeș, Prahova, Brassó, Temes) sem állnak jól.

Hirdetés