Már másodszor tört rá a DIICOT egy polgármesterre nemi erőszak vádjával

A most napvilágra került ügy áldozata mindössze 13 éves, a másik lány pedig teherbe is esett az erőszak következtében.

Hirdetés

Egy 13 éves kislány megerőszakolásának és legalább egy éven keresztül (2017 és 2018 között) történő szexuális kizsákmányolásának gyanújával vettek őrizetbe egy polgármestert. Ionel Robert Ştefanról, az Ilfov megyei Ştefăneştii de Jos település elöljárójáról van szó, akit ráadásul 2021-ben már egyszer őrizetbe vettek nemi erőszak miatt. Az akkori vádak szerint 2018-ban Ionel Robert Ştefan több társával együtt megerőszakolt egy lányt, aki teherbe esett, és meg is szülte a gyermeket, az ügyész azonban akkor úgy döntött, hogy a polgármester szabadlábon védekezhet.

A tavalyi bűnvádi eljárás elindulása után Ionel Robert Ştefan felfüggesztette ugyan a Nemzeti Liberális Pártban (PNL) a tagságát, de a polgármesteri tisztségről nem mondott le.

A mostani ügyben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) rajta kívül több más személyt is őrizetbe vett hasonló vádak alapján. Az ügyet súlyosbítja, hogy a gyanúsítottak megpróbálták elhallgattatni a tanúkat, a lánynak ajándékokat ígértek, a családját megfenyegették, az egyik feljelentőt pedig többször súlyosan bántalmazták.

Hirdetés