Már hárman haltak meg a a crevediai tragédiában, börtönre ítéltek egy fenyegetőző apukát – hírmix

Brassóban pedig elloptak egy… kültéri defibrillátort.

Hirdetés

Már három halálos áldozata van a crevediai tragédiának

Csütörtök reggel háromra nőtt a szombat esti crevediai gázrobbanások halálos áldozatainak száma. Az újabb áldozat egy 63 éves férfi, aki a testének 99%-án szenvedett égési sérüléseket. Az áldozat civil volt, nem tűzoltó, a források szerint még az első robbanásban sérült meg és a bukaresti Floreasca kórházban halt bele súlyos sérüléseibe. Mint ismeretes korábban egy házaspár mindkét tagja halt meg a tragédiában, előbb a férj, aki a felesége sérüléseit látva szívinfarktust kapott, majd a súlyos égési sebeket szenvedett felesége is elhunyt. Az országban még három súlyos állapotban lévő sérültet kezelnek, rajtuk kívül 22-en szorulnak kórházi kezelésre, 12 további égési sérültet pedig külföldön épolnak. Eközben Marcel Ciolacu miniszterelnök a csütörtöki kormányülés előtt elmondta, törvénymódosítást szorgalmaz, hogy a crevediai autógáz-töltőállomáshoz hasonlóan engedélyek nélkül működő cégek vezetői büntetőjogilag is felelősségre vonhatók legyenek. A kormány ugyanakkor támogatásban részesíti a tragédia sérültjeinek hozzátartozóit is: havi 2000 eurót kap a külföldön kezelt áldoztok egy-egy kísérője, illetve 2000 lejt a Romániában ápoltak egy-egy hozzátartozója.

Ezúttal egy kültéri defibrillátort loptak el Romániában

Ismét tovább zsugorodott azon valós és elképzelt tárgyak lajstroma, amelyet eddig még nem loptak el Romániában. Ezúttal egy kültéri defibrillátort sikerült meglovasítani. A helyszín Brassó városa, amely 2022-ben az Egy másodperc az életért projekt keretében két ilyen köztéri készüléket is kapott, hogy a lakosok túlélési esélyeit növeljék egy hirtelen szívleállás esetén. Egy ilyen készülék elég sok pénzbe, 11 ezer lejbe kerül, ám ha a tolvajok nem képzett orvosok, akik egy földalatti kórházat igyekeznek éppen összelopkodni, akkor elég nehéz elképzelni, hogy mit is fognak kezdeni vele. A „Szia, uram! Kültéri defibrillátor olcsón érdekelhet?” kezdetű direkt marketing aligha fog közönségigényekkel találkozni. Dr. Alexandru Covaciu, az Egy másodperc az életért projekt kezdeményezője mélységes csalódottságának és felháborodásának adott hangot az eset miatt. Szerinte gyakran hangoztatjuk Romániában, hogy olyanok akarunk lenni, mint a fejlett, nyugati országok, ehhez képest eldobáljuk a cigicsikket, a tengerparton összeverekszünk az életünket óvó vízimentőkkel, újabban pedig életmentő eszközöket lopdosunk el.

Hét hónap börtönre ítélték az apukát, aki halálosan megfenyegette fia pedagógusát és annak férjét

A halálos fenyegetés nem játék. Ezt minden bizonnyal megtanulta az a Tulcea megyei férfi, aki halálosan megfenyegette a fia tanító nénijét, és annak férjét, aki nem mellesleg rendőr, a bíróság pedig most 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az eset miatt. A férfit még június elején értesítette 4. osztályos fia pedagógusa, hogy kénytelen levonni a nebuló magaviseleti osztályzatát. Apuci erre úgy felszívta magát, hogy jól beivott, majd először a tanító néni rendőr férjét kezdte el telefonon és SMS-ben sértegetni és fenyegetni, majd a szülői WhatsApp-csoportban is hagyott három hangüzenetet, amelyben sértegeti, veréssel és halállal fenyegeti fia oktatóját és annak férjét. A bíróság azonban nem díjazta a részeg dühkitöréseket, és bár az ítélet még nem jogerős, pedagógiai célzata annál nyilvánvalóbb.

Hirdetés