Már hallhatta Iohannist boldog hüzsvétot kívánni magyarul, most láthatja biciklizni is (VIDEÓval)

Klaus Iohannis ma biciklin ment munkába, hogy támogassa a környezetvédelmet. Klaus Iohannis testőrei nagyon idegesek voltak.

Hirdetés

Románia elnöke – miután az oltáskor elővillanó bicepszével már bebizonyította: igazi sportember – ma felpattant egy méregdrága biciklire, majd biciklin és autón közlekedő testőrei körében eltekert a Cotroceni-palotába, a munkahelyére. Ezt nem azért tette, mert szeret esőben bringázni vagy mert szeret bringázni, hanem azért, hogy támogassa a környezetvédelmi minisztérium Zöld péntek nevű kampányát. Biztos azért követték a testőrei autóval (is).

Ez a kampány arra biztatja a lakosságot, hogy saját autó helyett inkább biciklivel, gyalog vagy tömegközlekedési eszközökkel menjenek munkába, különösen pénteken, hogy így is csökkentsük a városaink károsanyag-kibocsátását.

A felvételeken az látszik, hogy Iohannis egyedül teker, hogy jól látsszon, de mellette legalább négy másik kerékpáros tekintget idegesen hol előre, hol hátra, feltehetően a testőrei.

Mielőtt megérkezne a Cotroceni-palota főbejáratához, az is látszik, hogy mögötte leparkol egy sötétített szélvédőjű fekete Mercedes, feltehetően a testőrség többi ideges tagjával.

És akkor képzeljük el a jelenetet, amikor Iohannis behívatja a testőrsége parancsnokát, és közli vele: „Pénteken biciklivel megyek munkába.”

Hirdetés

„Maga a főnök, főnök” – makogja arcára nyugalmat erőltetve a főtestőr, és közben magában gondol, amit gondol.

„Pénteken küldjetek mesterlövészeket a Cotroceni-palotához vezető biciklisáv melletti fákra” – utasítja embereit telefonon a főtestőr Iohannistól kijövet, és hozzátesz még egyet s mást, amiket itt nem részletezünk.

Amúgy Iohannis azt is mondta, miután megérkezett, hogy kicsit esett ugyan, de egy kis eső még senkinek sem ártott meg.

Vajon mit gondolnak erről a biciklisáv menti fákon ázó mesterlövészek?

Hirdetés