Már éppen hozzászokott volna a kellemesen langyos, tavaszi időjáráshoz? Akkor van egy nem túl jó hírünk…

A természet megint ránk parancsolja a télikabátot egy időre.

Hirdetés

Amikor már éppen kezdenénk elhinni, hogy az elhúzódó hideg, télies időjárás után végre tényleg itt az igazi tavasz, és lassan a fürdőruhát is elő lehet keresni a szekrény mélyéről, a természet ismét csak kaján vigyorral beint.

A meteorológiai szolgálat hétfői előrejelzése szerint ugyanis az előttünk álló napokban az eddigi kellemes, néha szinte már kora nyárias időjárást megint késő télies idő váltja majd fel.

Ami minden régióra igaz: az április 12. és 16. közötti időszakban erős lehűlést tapasztalhatunk majd, és jóval hidegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, szeszélyes április ide vagy oda.

Erdélyben például nappal 6-7 fokra számíthatunk, míg éjszaka akár mínusz 1 és 0 fokra is bezuhanhat a hőmérő higanyszála.

Igaz, annyiban kegyes lesz az időjárás, hogy hétvégére megint felmelegedés várható, a hőmérséklet eléri majd az ilyenkor megszokott szintet, vagyis napközben akár 14-15 fok is lehet.

A Partiumban is ugyanígy alakul az időjárás, annyi különbséggel, hogy hét közben éjszaka „csupán” 1-2 fokra süllyed le a hőmérséklet.

A hétvégére viszont itt is ismét beköszönt a jó idő, 15-16 fok is lehet.

Hirdetés

A Bánságban is hasonlóan alakul a forgatókönyv, annyi különbséggel, hogy itt a hét közepén 7-8 fokra lehet számítani, hogy aztán a hétvégére ismét 15-16 fok legyen.

A jövő héten is hűvös lesz, de azért nem annyira: Erdélyben 13-15, a Partiumban és a Bánságban 15-16 fok lehet napközben átlagosan.

Aztán egyszer talán már az igazi tavasz is eljön végre.

Bár lehet, hogy egyenesen a nyár fut majd be.

Hirdetés