Már biztos, hogy Molnár Beáta holttestét találták meg – Boné Ferencet gyilkosság miatt körözik

Az ügyészek szerint a nő testén talált nyomok arra utalnak, hogy erőszakos halált halt.

Hirdetés

A Molnár Beáta eltűnése ügyében nyomozó ügyész a rendőrség kriminalisztikai főosztályának munkatársaival már szerdán a helyszínre sietett, és megállapították, hogy a nem sokkal korábban a Bihar megyei Nagybáród határában talált női holttest valóban a Molnár Beátáé. A kolozsvári törvényszéki ügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a bűncselekmény jogi besorolását így már szerdán erőszakos fogva tartásról emberölésre változtatták meg.

Beszédes, hogy az eredeti besorolás alapján a rendőrök már az első perctől elvetették annak lehetőségét, hogy a barátja, Boné Ferenc társaságában szombaton eltűnt nő baleset áldozata lett, esetleg eltévedtek volna, így már az is érthető, hogy a hegyimentőket egyáltalán nem küldték ki a keresésükre. (Mint ismert, a pár eredetileg kirándulni indult szombaton a Kolozs megyei Havasrekettye környékére.)

A nő arcán ütések okozta zúzódások, nyakán fojtogatás nyomai láthatók, így a nyomozók biztosak abban, hogy erőszakos halált halt.

A 43 éves Boné Ferencet (képünkön) a gyilkosság gyanúsítottjaként körözi a rendőrség, és ugyancsak körözést adtak ki AR-51-LAC rendszámú, Dacia Logan típusú autójára. A feltételezések szerint a férfi már napokkal ezelőtt elhagyhatta az országot, egyes források szerint a nyomozók azt gyanítják, hogy jelenleg Magyarország területén bujkál, ám ezt hivatalosan nem erősítik meg, és semmi olyan információt nem adnak ki egyelőre, amivel a nyomozást hátráltatnák.

A feltételezések szerint Boné már szombaton végezhetett barátnőjével, valószínűleg egy dühkitörés következtében, majd a testet Bihar megyébe szállította, a térfigyelő kamerák felvételein ugyanis egy ideig ketten utaznak az autóban, egy adott pillanatban viszont már csak Boné. A férfi telefonját a kolozsvári lakásában találták meg a nyomozók, ebből pedig arra következtetnek, hogy a gyilkosság után még otthon is járt, mielőtt – a gyanú szerint – elhagyta az országot.

Hirdetés