Képernyőmentés / ziarulunirea.ro

Már az útjelzéseket festik az A10-es autópálya két utolsó szakaszán, Szászsebes és Torda között (VIDEÓval)

Az átadás időpontját annyiszor elhalasztották már, hogy nehezen hihető, július 15-től tényleg felengedik rá az autós forgalmat.

Hirdetés

Az észak- és a dél-erdélyi autópályát összekötő Torda-Szászsebes autósztráda két utolsó szakasza készülhet el napokon belül: várhatóan az 1-es és 2-es szakaszon már július 15-től, a szászsebesi csomóponton keresztül pedig július végétől lehet majd száguldozni. A két szakasz átadását már annyiszor elhalasztották, hogy kétkedéssel fogadnánk az újabb ígéretet, ha a szombaton közzétett drónfelvétel nem tanúsítaná, hogy az 1-es pályaszakaszon és a csomópontnál is példás mozgósítással dolgoznak.

Az olasz Pizzarotti kivitelező cég a többi vállalattal együttműködve az utolsó simításokat végzi: a védőkorlátok és a csapadékelvezetők elhelyezésénél, illetve az útjelzéseket felfestésénél tart. A szászsebesi csomópont harmadik leágazását már leaszfaltozták, a 4-es leágazáson az aszfalt kötőrétege és a kopórétege van már csak hátra.

Ha minden igaz, akkor már tényleg nem kell sokat várni arra, hogy autópályán kocsikázzunk Nagyszeben és Kolozsvár között.

Hirdetés