Majdnem megégett Gibraltárban a Kolozsvári CFR

Egy Nagyenyed lakosságú ország bajnokcsapata egy félidőben át szívatta Románia elvileg legjobb együttesét. A végén győzött a jobbik, csak ebben a szezonban már sokadszor szórakozik a szurkolói idegeivel a CFR.

Hirdetés

A Lincoln Red Imps ugyan 25-szörs gibraltári bajnok, amely öt éve még a Celtic Glasgow-t is legyőzte (na és, a CFR kétszer is verte 2019-ben a skótokat), de attól még egy miniállam félprofi csapata, amelynek teljes keretértéke (1,08 millió euró) kisebb, mint 14 kolozsvári játékosé önmagában. Erős fegyvere a labdát kiszámíthatatlanul terelő műfüves pályája és az erős tengeri szél, de így is hihetetlen volt látni, ahogy az első félidőben beszorították a CFR-t, és csak Giedrius Arlauskis védésein múlott, hogy nem lőttek gólt.

De ami késett, nem múlott, Kike Gómez, Liam Walker és Marcos Rosa az 45. percben

tökéletesen kipasszolta a lassan reagáló kolozsvári védelmet

– 2016 után érett az újabb Gibraltári Sokk.

A világ rendje a második félidő elején állt helyre, szinte kizárólag Gabriel Debeljuhnak és a Red Imps szintén bakiképes védelmének köszönhetően. Amint a masszív horvát csatár nyomást tudott gyakorolni a hazaiakra, rögtön hibáztak: előbb Kyle Goldwin kapus jött ki feleslegesen, majd Bernado Lopes adott tökéletes gólpasszt, Debeljuh pedig hat perc alatt mindkét helyzetét kihasználta.

A CFR nyert, de most sem volt meggyőző:

Marius Șumudică  edzősége alatt a védelem öt meccsen többet hibázott, mint az előző négy évben összesen.

Hirdetés

A visszavágó jövő szerdán a Fellegváron lesz, és a továbbjutás egyben azt is jelenti, hogy a CFR három egymást követő évben is csoportkörös lesz az európai kupákban. Hogy a Bajnokok Ligában, az Európa Ligában vagy a Konferencialigában, az a következő két kör eredményeitől függ, de plusz 6 meccs és mintegy 8 millió eurós pénzdíj már biztosan meglesz.

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör, első mérkőzés:

Lincoln Red Imps–Kolozsvári CFR 1-2 (Rosa 45., illetve Debeljuh 52., 58.)

Hirdetés