Annyi rendfenntartót küldenek terepre, hogy nem érdemes megkockáztatni a majálisozást

A rendőrség azt üzeni, maradjunk szépen otthon. Ráadásul a lakosság fegyelmezettségén múlik, hogy lesznek-e majd lazítások május közepétől.

Hirdetés

az országos rendőr-főkapitányság bejelentette, legalább 36 ezer rendőrt és csendőrt küldenek ki járőrözni, hogy megfékezzék a miccsezők hadát. A hatóságok pontosan tudják, melyek azok a hagyományos helyszínek, ahol a majálisozók hagyományosan össze szoktak gyűlni, na épp ott fognak majd olyan sűrűn járőrözni, hogy egy plédet sem lehet majd leteríteni.

A járőrözőket kutyás, lovas rendőrök is segíteni fogják, sőt helikoptereket és drónokat is bevetnek, hogy érezzük a törődést. A katonai rendeletben előírtak megszegéséért 2000 lejtől 20 ezer lejig terjedő bírsággal is megkínálhatnak a hétvégén, szóval nem nagyon érdemes kockáztatni, ráadásul a piknikezést amúgy sem lehet beleírni a kijáráshoz szükséges szándéknyilatkozatba.

Egyébként Nelu Tătaru egészségügyi miniszter is felhívta a lakosság figyelmét a hétvégi fegyelem fontosságára, ettől függ ugyanis, hogy a május 15-től tervezett lazításokból lesz-e majd valami egyáltalán.

Hirdetés