Magukat ünnepelték, majd kitüntették egymást az agresszív temetőfoglalók Úzvölgyében

Mégis hol szervezzenek nackóbulit a román hadsereg napján, ha nem ott?

Hirdetés

A június 6-ai agresszív temetőfoglalást levezénylő román nacionalista szervezetek hívására több százan gyűltek össze pénteken az úzvölgyi sírkertben a hadsereg napján, hogy megemlékezzenek (!!!) a négy hónappal ezelőtti erőszakos behatolásról, amit már a „nemzeti összetartozás dicső tetteként” emlegetnek.

A Székelyhon helyszíni beszámolója szerint a kerítésen egy hatalmas román zászló hirdette, hogy „Románia alkotmánya szerint az ország hivatalos nyelve a román”, a kihelyezett hangszórókból pedig román népzene üvöltött, jöttek a pópák, felvonultak a népviseletes fáklyások, volt kaja/pia, rendőrség, minden ami kell.

Később egyenként felolvasták a szerintük ott nyugvó közel 150 román katona nevét, Constantin Toma dormánfalvi polgármester pedig több olyan jelenlévőnek is átadta az Úzvölgye fia nevet viselő (!!!) kitüntetést, akik kulcsszerepet vállaltak a júniusi temetőfoglalásban. Még egy 13 éves fiú is kapott elismerést, aki állítólag elsőként ugorta át a kerítést, majd az akadályt legyőzve, a magyar emlékműre felmászva azt kiáltotta: győzelem.

Rendbontás nem történt, a végén mindenki hazament.

Hirdetés