Ma azt is megtudhattuk, milyen gép landol elsőként a brassói repülőtéren

A nyitásig még várni kell jó pár hónapot, de közben már javában zajlanak a menetrend szerinti járatokkal kapcsolatos tárgyalások.

Hirdetés

A legújabb tervek szerint június közepéig kell még várni Brassó–Vidombák nemzetközi repülőtér megnyitására, így aztán a légikikötő vezetősége el is kezdte potyogtatni az információkat az üzemeltetéssel kapcsolatosan.

Alexandru Anghel igazgató például bejelentette, hogy

a Tarom egyik gépe lesz az első, amely landolni fog az új repülőtéren,

és arról is egyezség született, hogy az állami légitársaság rendszeres járatokat indít majd Brassó és Bukarest között, erre azonban a jövő év végéig biztosan várni kell. Közben javában zajlanak a menetrend szerinti járatokkal kapcsolatos tárgyalások, és a reptér igazgatója szerint

egy Tel Aviv-i járat indul majd elsőként,

ezt valószínűleg a WizzAir fapados légitársaság fogja indítani. Az érdeklődés alapján németországi, angliai, olaszországi, franciaországi és spanyolországi célpontokat is bevennének a kínálatba.

Hirdetés

A kormány egyébként már október végén jóvá is hagyta az új repülőtér légi határátkelőhelyének és vámhivatalának a megnyitását.

Az új légikikötő a bukaresti és a kolozsvári után a harmadik legnagyobb lesz az országban, komoly konkurenciát jelentve a marosvásárhelyi és a nagyszebeni reptérnek. A működés első évében 200 ezer fős utasforgalomra számítanak.

Hirdetés