Ludovic Orban már megint maszk nélkül sörözött

De ezúttal nem követett el kihágást. Sőt arról is beszélt, milyen további lazítások várhatók.

Hirdetés

A miniszterelnök is ember, és néha le-legurít egy italt, és elszív mellé egy cigarettát – láthattuk, hogy Ludovic Orban román miniszterelnök esetében ez annyira így van, hogy még a hatályos törvényeket is megszegve, saját irodájában is hajlamos ilyesmire.

Orbant a hétvégén is rajtakapták, amint alkoholt fogyaszt – azonban ezúttal nem követett el semmilyen szabálytalanságot.

Szombaton este ugyanis egyszer csak megjelent Bukarest óvárosának bulinegyedében Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője és Andi Manciu tanácsos társaságában, és leült az egyik teraszra.

Mint az egyik hírcsatorna „véletlenül” a helyszínen tartózkodó riporterének elmondta, egyik, kávézót működtető ismerőse hívta meg italozni annak örömére, hogy a koronavírus-járvány után ezen a héten végre megnyílhattak a vendéglátóhelyek teraszai.

A képek tanúsága szerint Orban jól érezte magát: mintegy másfél órát töltött a teraszon, ezalatt pedig sörözött is.

Az újságíróknak később cáfolta, hogy ellenőrizni érkezett, hogy betartják-e a biztonsági előírásokat.

„Olyan képem van nekem, mint egy ellenőrnek?” – kérdezett vissza méltatlankodva.

Hirdetés

Persze föltették neki azt a kérdést is, hogy június 15-étől milyen újabb lazítások várhatók.

Erre annyit mondott: többek között elemzik minden egyes ország kapcsán az epidemiológiai helyzetet, így megtörténhet, hogy például a Görögországból vagy Ausztriából érkezőknek már nem kell két hétre házi elkülönítésbe vonulniuk.

Az enyhítésekről beszélt szombaton este Marcel Vela belügyminiszter is, aki jelezte: 15-étől következik a lazítások újabb hulláma.

Ugyanakkor nem volt hajlandó eloszlatni a feszültséget: annyit mondott, hogy miután az emberek óvatosak voltak, és megvédték szeretteiket, megérdemlik, hogy élvezhessék az életet, így az újabb lazítások számos kellemes meglepetést tartogatnak, és a lakosság biztosan kedvezően fogadja majd őket.

Nos, reméljük, hogy legalább most az egyszer igaza lesz.

Hirdetés