Lebukott a szájhős: a „géppuskás” képviselőt azzal vádolják, hogy forradalmárnak hazudta magát

A DNA szerint Cătălin Rădulescu évek óta jogtalanul teszi zsebre a hősöknek járó havi juttatást.

Hirdetés

Emlékszik még valaki a nagyszájú törvényhozók kategóriájában is rendszerint kiemelkedően teljesítő Cătălin Rădulescu nevű PSD-s képviselőre? Tudják, arról a politikusról van szó, aki a 2017-es kormányellenes tüntetések idején vízágyúval és gépfegyverrel akart tömeget oszlatni, s akit azóta is csak a géppuskás képviselőként emleget a sajtó.

Cătălin Rădulescunak azóta sem sikerült bekerülnie a hírekbe a kiemelkedő politikusi teljesítményével, és most sem erről van szó:

a honatyát épp bíróság elé állítja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA),

miután azzal vádolták meg, hogy 2015 óta törvénytelenül teszi zsebre az 1989-es forradalom hőseinek járó havi illetéket. Ez a végtelenül finom úriember valahogy megkaparintotta a „Meghatározó Szerepű Harcos” címet – ezt azok igényelhették a törvény betűje szerint, akik „1989. december 14. és 22. között a mártírvárosokban meghatározó szerepet játszottak a rendszerváltó forradalom kirobbantásában. Ezzel havi 2020 lejes juttatásra lett jogosult, csak hát

kiderült, a nyilatkozatában azt hazudta, hogy Temesváron és Bukarestben kockáztatta az életét

az említett időszakban, holott Piteşti-en vett részt forradalmi tevékenységekben, de csak december 22. után. Márpedig ez csalásnak minősül, s amennyiben elítélik, többek közt vissza kell majd fizetnie az eddig zsebre tett 165 640 lejt.

 

Hirdetés