Látott már melóst havat lapátolni ezer lejes Hugo Boss pulcsiban? Állítólag Kolozsváron ilyen is volt

A BT Aréna körül kialakult botrány eltussolása közben elég meredek dolgokat állítottak az illetékesek.

Hirdetés

A Știri de Cluj kolozsvári hírportál még tavaly borította rá a BT Aréna néven ismert, többfunkciós sportcsarnok igazgatója, Ionuț Rusu fejére a bilit, nyilvánosságra hozták ugyanis, hogy a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó csarnok pénzéből luxusruhákat, golfütőket és méregdrága piákat vásároltat a vezetőség. A beszerzett ruhanemű között például 700 és 1000 lej közötti Hugo Boss felsők, nadrágok és több mint 1000 lejt érő Wellensteyn dzsekik is szerepeltek.

Maga a nagy bevásárlás még 2020 decemberének végén zajlott, azóta az ügy aktája már a kolozsvári ügyészségre került, ám van itt egy kis csavar. Ionuț Rusu ugyanis nemcsak az ország legnagyobb sportcsarnokának igazgatója, hanem megyei tanácsos is – volt egészen keddig.

Január 25-ikén ugyanis személyes okokra hivatkozva lemondott utóbbi tisztségéről.

Az ügyet azóta is hűségesen követő Știri de Cluj most azt gyanítja, hogy emberünk azért mondott le a politikai funkcióról, mert így a korrupciós ügye nem kerül tovább a kolozsvári ügyészség asztaláról az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) asztalára, így pedig jóval kisebb felhajtás mellett lehet túl a dolgon, és még időt is nyer.

Egyesek azt is tudni vélik, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kötelékébe tartozó Ionuț Rusu a szintén PNL-s polgármester, okos Kolozsvár atyja, Emil Boc védence, és a megyei tanácselnök, Alin Tişe elnéző jóindulatát is élvezi. Ezt némiképp megerősíti az, hogy mindkét említett elöljáró megpróbálta elmismásolni az ügyet a sajtó megkeresésére, Tişe maga is megerősítette, hogy Ionuț Rusu személyes okok miatt mondott le a tanácsosi tisztségről, és kiemelte azt is, milyen jól tudtak ők együtt dolgozni a megyei tanácsban.

Rusu ráadásul megúszta annyival a dolgot, hogy három hónapon át levonnak 10%-kot a fizetéséből.

A legviccesebb mégis az az egészben, hogy az ügy kipattanásakor a BT Aréna vezetősége megpróbálta azzal elintézni az egészet,

hogy a ruhákat a sportcsarnok körül a havat ellapátoló melósoknak szerezték be.

Ön látott már munkást havat lapátolni ezer lejes Boss felsőben, golfütővel?

Hirdetés

A vezetőség is érezhette, hogy nem túl hihető a mese, mert az igazgató úr végül visszafizette az elvásárolt 10 ezer lejt a sportcsarnok kasszájába.

Ionuț Rusu különben az Adevărulnak végül azt nyilatkozta, azért mondott le a megyei tanácsosi posztjáról, mert a teljes idejét a BT Aréna vezetésének kívánja szentelni.

A hóeltakarító munkások ennek csak örülhetnek.

Hirdetés