Közpénzből urizálnak: bevásárolt luxusruhákból a kolozsvári sportcsarnok vezetősége

Gondolták, miért ne öltözködjenek az adófizetők pénzéből a város legdrágább ruhaboltjából. Csak hát egy helyi portál lebuktatta a költekezőket.

Hirdetés

Szép kis botrány van kibontakozóban az ország legnagyobb sportcsarnoka körül: mint kiderült, a kolozsvári BT Aréna vezetősége

10 ezer lejre bevásárolt méregdrága ruhákból, mit ad Isten, épp a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó intézmény pénzéből.

Papíron jól kitalálták a dolgot: a „személyzeti ruházat” beszerzéséről szóló jóváhagyást Ionuț Rusu, a sportcsarnok 29 éves igazgatója 2020. december 31-én írta alá (tökéletes dátum arra, hogy senki ne figyeljen), ebből aztán az lett, hogy kollégáival elmentek szépen a legnagyobb bevásárlóközpontba (Vivo) és ott kiválasztották a legdrágább ruhaboltot (Peek & Cloppenburg), ahol aztán vettek jó kis luxusruhákat az adófizetők pénzéből – tudta meg a Știri de Cluj.

Mindezt egy olyan évben, amikor a sportcsarnoknak szinte semmilyen bevétele nem volt a pandémia miatt,

ráadásul a személyzet fizetését is csökkenteni kellett, sőt, meg is kellett váljanak egy-két munkatárstól.

Emil Boc polgármester egyelőre mélyen hallgat, Adriana Cristian USR-s önkormányzati képviselő szerint viszont nem kérdés, hogy a közpénzből urizáló sportcsarnok-igazgatónak azonnal le kellene mondania. Ionuț Rusu eközben vígan vakációzik, kíváncsian várjuk, mi lesz majd, amikor perzsára hívják a helyi portál által kirobbantott botrány miatt.

Hirdetés