Illusztráció / Fotó forrása: a román rendőrség honlapja

Krimikbe illő módon, bérgyilkossal ölette meg férjét egy Bihar megyei nő

Az áldozat egy zenészként is ismert érsemjéni férfi, akit tavaly december óta keresett a rendőrség.

Hirdetés

Tavaly, nem sokkal karácsony előtt vette eltűntként nyilvántartásba a rendőrség azt a 45 éves érsemjéni férfit, akinek a holtteste csak a napokban került elő egy Érmihályfalva melletti mezőn elásva. Az esetről sokkoló részleteket közölt csütörtökön a Bihar megyei bíróság mellett működő ügyészség.

A nyilvánosság először december 21-én értesülhetett a helyi körökben jól ismert Venkli István eltűnéséről. Családja Romániában és Magyarországon egyaránt kerestette, felhívásukat nagyon sokat megosztották a közösségi médiában. Mint kiderült, éppen az eltűnést jelentő feleség tervelhette ki férje meggyilkolását, szeretőjével – a férj közeli rokonával – együtt.

A nyomozók szerint a feleség 40 ezer lejt fizetett egy többszörösen elítélt érmihályfalvi bűnözőnek, hogy csalogassa ki egy erdőbe, ölje meg, majd ássa el a férjét. A most előkerült holttesten több késszúrást és ütésnyomot azonosítottak be a nyomozók, akiknek feltűnt, hogy a feleség gyakran megváltoztatja a vallomását. Többszöri kihallgatás után végül azt állította, hogy önvédelemből meglökte férjét, beverte a fejét a padlóburkolatba, holttestét pedig a Körösbe dobta. A rendőrök, csendőrök, búvárok az ügyészek koordinálásával napokig keresték a holttestet, mint utólag kiderült, teljesen feleslegesen. Az áldozat unokatestvére ismerte be végül, hogy megölték és elásták a férfit.

A tettes férfi és a két nő beismerte a gyilkosságot, előzetes letartóztatásuk kérvényezése folyamatban van. Ha bűnösnek találják őket, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.

Hirdetés