Koronavírusos lett a Kolozsvári CFR egyik alapembere, elmarad a FCSB elleni rangadó

Az egész országban rohamosan terjed a járvány, a román fociban is tarol.

Hirdetés

Már nemcsak a Dinamo, hanem a Kolozsvári CFR meccsét is el kellett halasztani a koronavírus miatt: a szombat esti FCSB elleni rangadó előtt derült ki, hogy a bajnokcsapat szélsője, Alexandru Păun is megfertőződött.

A zsinórban harmadik címére hajtó CFR-nek aligha jött jól a halasztás, hiszen így várhatóan egy hét alatt, július 26. és augusztus 1. között kell lezavarja utolsó három mérkőzését – miközben a bukarestiek kaptak egy váratlan pihenőt a szerdai, Sepsi OSK elleni kupadöntő előtt.

A CFR játékosait pedig az újabb tesztelésig elkülönítik, a Profi Liga arra is kérte a klubot, a csapat maradjon Mogoşoaián egy hétig. A Dinamónál pedig közben tovább romlott a helyzet: immár tíz játékosuk fertőzött, és már a harmadik mérkőzésük marad el vasárnap.

Nem csoda, hogy a kiesőhelyen álló bukaresti klub vezetői követelik a leghangosabban a bajnokság leállítását. Az élvonal mellett a másodosztályban is akad már hét koronavírusos focista (hat a Petrolulnál, egy a FC Argeşnél), valamint hat játékvezető is megfertőződött már.

Hirdetés