Kórházba vittek egy férfit, aki balesetben elvesztette az ujját, csak az ujjat felejtették ott

Ami nem a leghatékonyabb megoldás, ha vissza akarják varrni, lássuk be.

Hirdetés

Klasszikus burleszkfilmbe illő, tragikomikus eset játszódott le kedden reggel a kelet-romániai Neamț megyében található Románvásár (Roman) városi kórházának sürgősségi osztályán, miután beszállítottak egy férfit, aki munkabalesetben elveszítette az egyik ujját.

Az 54 éves férfi a bal gyűrűsujját veszítette el, és egy ínszalagja is megsérült.

Gyorsan megröntgenezték, ennek nyomán a sürgősségi osztály orvosa úgy döntött, hogy át kell szállítani az egyik jászvásári kórház plasztikai sebészeti osztályára.

Már ez sem ment könnyen: miután 9 óra 10 perckor jóváhagyták az átszállítását, az orvosnak háromszor is fel kellett hívnia a mentőszolgálatot, hogy végre küldjenek már egy mentőt.

Végül 9 óra 50 perckor befutott a mentő, és fölvette a beteget.

Az orvos külön felhívta a mentőasszisztenst, hogy a férfi ujja egy külön fagyasztótartályban van, és nehogy ott felejtse.

Ezt követően a mentő elindult Jászvásár felé.

Hirdetés

Ez után tíz perccel vette észre az orvos, hogy az asszisztensnő természetesen ottfelejtette az ujjat, amelyet vissza kellett volna varrni.

Nem volt más választás: új mentőt hívtak. Amely aztán 10 óra 30 perckor ért ki a kórházba, átvette a jégbe hűtött gyűrűsujjat, és elindult vele annak jogos tulajdonosa után a jászvásári kórházba.

Remélhetőleg az ujj és gazdája azóta szerencsésen egymásra találtak.

A mentőszolgálat minden esetre egyelőre nem kommentálta az incidenst.

De gyanítjuk, hogy az illetékesek nem ujjongtak a hír hallatán.

Hirdetés