Így fog kinézni a jóval több pénzből épülő zalai tesztpálya | Fotó forrása: Zalazone

Kolozsvár megint élre tör valamiben: megépíti az ország első tesztpályáját az önvezető autók kipróbálására

Az 53 millió eurós beruházás öt éven belül készül el Zsukon. A Bosch és a Porsche Engineering máris érdeklődést mutat.

Hirdetés

Tagadhatatlan, hogy az utóbbi években Kolozsváron egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az úgynevezett smart, azaz okos technológiák fejlesztésére és alkalmazására. Van már okos utcánk, okos padunk, sőt, okos szemeteskukánk is. Bár némelyik megvalósítás kifejezetten öncélúnak tűnik, mégiscsak az országban egyedülálló próbálkozásokról van szó, ez nem kerüli el a fejlesztésekben érdekelt nagy cégek figyelmét sem.

Az is kétségtelen, hogy az elektromos meghajtású járművek mellett az önvezető technológia jelenti a jövőt a közlekedésben, ezért a Kolozsvári Műszaki Egyetemen is kiemelten foglalkoznak az önvezető járművek és drónok fejlesztésével. A probléma az, hogy ezek hosszas tesztelést igényelnek, amit megfelelő pálya hiányában csak külföldön, rengeteg pénzért lehet elvégezni.

A Kolozs Megyei Tanács és a Műszaki Egyetem gondolt egy merészet, és azt tervezi, hogy Kolozsvár szomszédságában, Zsukon, kialakít egy innovációs tesztközpontot, ahol nemcsak az egyetem, hanem a fejlesztéssel foglalkozó cégek is tesztelhetik az önvezető járműveket, illetve az okos városok egyéb intelligens eszközeit.

Bosch és a Porsche Engineering máris jelezte, hogy érdekelt lenne egy ilyen, 5G-s hálózattal is ellátott tesztközpont felépítésében, de az ötletgazdák arra számítanak, hogy más nagy cégek is jelentkezni fognak, ha a terv körvonalazódik. Sőt, új vállalkozásokat fog a térségbe vonzani a megvalósítás.

Hirdetés

Egyelőre annyit lehet még tudni, hogy a beruházás 53 millió euróba kerül, és öt éven belül készülhet el.

Egy komolyabb tesztpálya legközelebb Zalában épül, mintegy 129 millió euróból, de működik még hasonló Olaszországban, Németországban, Angliában, Spanyolországban, Svédországban és Finnországban is, azonban nem mindegyik pálya nyereséges.

Hirdetés