Kolozsvár helyett Bernbe megy a Fradi

Idén sem bírt a svájci bajnok Young Boysszal a CFR focicsapata, így a Bajnokok Ligája helyett már csak az Európa Ligában küzdhet a csoportkör eléréséért.

Hirdetés

Nyolc hónap alatt negyedszer csapott össze az európai kupákban a román és a svájci bajnok, és mind a négy alkalommal a CFR lőtte az első gólt. Győzni azonban egyszer sem sikerült, két hazai döntetlen mellett a berni Wankdorf stadionban most is fordítani tudott a Young Boys – és most még játékvezetői segítségre sem volt szüksége ehhez.

Pedig az első húsz perc a CFR-ről szólt, Bilel Omrani ugyanúgy a 4. percben lőtt gólt, mint egy héttel korábban a Fellegváron Cristi Manea. És a második gólra is volt lehetősége a kolozsvári csapatnak, ám amikor a svájciak felébredtek, vége lett a BL-álmoknak.

A Young Boys szó szerint bedarálta a CFR-t, az első félidő második felében lőtt három gólt és kihagyott még három tökéletesen kijátszott helyzetet, egyszer pedig Manea mentett a gólvonalon.

A berni letámadás éppúgy megfojtotta a vasutasok labdakihozatalait, mint a CFR teszi azt Liga 1-es ellenfeleivel, és bár szünet után már csökkent a Young Boys letámadásának intenzitása, a feltámadásra esély sem volt. Főleg Păun 63. percben, labdaelrúgásért kapott második sárga lapja után, emberhátrányban örülhetett a CFR, hogy nem kapott újabb gólt.

A kolozsvári csapat így idén is az előző két szezonban elért Európa Liga-csoportkörért küzdhet, ehhez a szerb bajnok Crvena Zvezdát kell kiejtenie. Az első mérkőzés augusztus 19-én lesz Belgrádban, a visszavágó pedig 26-án Kolozsváron.

A Young Boys pedig mehet Budapestre, a Slavia Párgát kiejtő (2-0 és 0-1) Ferencvárossal játszani.

Hirdetés

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágó:

Young Boys Bern–Kolozsvári CFR 3-1 (Siebatcheu 25., 42., Ngamaleu 25., illetve Omrani 4.)

Továbbjutott a Young Boys, 4-2-es összesítéssel.

Hirdetés