Vasárnapra sem oldódott meg a parajdi sóbánya iszapszivárgása – De mi is történt pontosan? (FRISSÍTVE)

Szombaton mintegy ezer látogató tartózkodott lenn, amikor észlelték a problémát. Azóta zárva a népszerű turistalátványosság, a belügy pedig arról ír, hogy igazi tragédiát akadályozott meg.

Hirdetés

Iszapszivárgás miatt ki kellett üríteni a parajdi sóbányát szombaton kora délután, és a működtetők biztonsági okokból nem is engednek már le látogatókat. A bent tartózkodó mintegy ezer turistát autóbuszokkal szállították a felszínre, gond nélkül kijutott minden látogató – szólt az eredeti hír.

Seprődi Zoltán, a sóbánya igazgatója az Agerpres hírügynökégnek azt mondta, 14 órakor leállították a bányalátogatást, mivel nagyobb mennyiségű iszap szivárgását észlelték a bányának azon a részén, ahol a buszok közlekednek. Pánikra azonban nincs ok Seprődi szerint, ilyesmire volt már példa a bányában, jelenleg azon dolgoznak, hogy vasárnap ismét látogatható legyen Székelyföld egyik legvonzóbb látványossága.

Frissítés

A technikai gond viszont vasárnapra sem oldódott meg, a látogatás tehát továbbra is szünetel.

Hirdetés

A belügyminisztérium Facebook-oldalán jelentek meg részletek arról, hogy az iszapszivárgás megállapítása után, a mintegy ezer lenn tartózkodó turista körében pánikhangulat kezdett úrrá lenni. Ekkor a sóbánya egyik alkalmazottja hatósági segítséget kért, a négy kivezényelt csendőr pedig – a belügy szerint – elismerésre méltó módon szervezte meg a kimenekítést.

Elsőként az idősek, majd a gyerekek és a nők szállhattak fel, aztán a férfiak. A négy csendőr arról biztosította a turistákat, hogy utolsóként ők hagyják el a bányát. A bejegyzésből az is kiderül, hogy egy nő elájult, valószínűleg pánikroham következtében, ugyanakkor egy faajtót betörtek a látogatók, ami szintén arra utal, hogy azért lehetett lenn egy kis nyugtalanság.

Hirdetés