Fotó: SAGA Fesztivál/Facebook

Kiszúrtak egy csomó kábítószerest, ketten meghaltak túladagolásban a buliszezont indító SAGA Fesztiválon

A bukaresti rendezvényen a rendőröknek és a mentősöknek is pörögniük kellett a fesztiválozók fogyasztási szokásai miatt.

Hirdetés

Rendesen berobbantotta a buliszezont a bukaresti Nemzeti Arénában lezajlott hétvégi SAGA Fesztivál, csak hát amellett, hogy a háromnapos rendezvényen naponta több mint 30 ezren tomboltak, a rendőröknek és a mentősöknek is pörögniük kellett június 3–5. között.

Első ránézésre a kolozsvári Untold mintájára szervezett, főként világhírű lemezlovasokat felvonultató fesztiválon 129 bűncselekményt írtak össze a rendőrök, ebből – láss csodát – 119 drogbirtoklással és -fogyasztással kapcsolatos.

Ami ennél is szomorúbb, hogy több fesztiválozót is kórházba kellett szállítani, ketten meg is haltak kábítószer-túladagolásban. Egy 25 éves moldovai fiatalember pénteken, a mentőben halt meg, másnap egy fiatal a Pantelimon kórház toxikológiai osztályán hunyt el.

A SAGA Fesztivál szervezői persze azt állítják, mindent megtettek annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló incidenseket, és persze nulla toleranciát ígértek a kábítószer-fogyasztásra és -forgalmazásra, de hát ez nem jött össze. A bukaresti rendezvényen többek közt olyan ismert DJ-k léptek fel, mint Deadmau5, Fedde Le Grand, Afrojack vagy Tiesto.

Hirdetés